Cu daruri pe biciclete – Misiune îndeplinită!

 

Duminica, 18 decembrie 2011, a avut loc actiunea umanitara „Cu daruri pe biciclete” – biciclistii au impartit alimente (de la ulei, orez si zahar, la portocale si ciocolata), jucarii si haine copiilor din familiile mai nevoiase din satul Cuza-Voda, judetul Iasi.

 

Actiunea a fost un succes deplin, o bucurie pentru toti. Iata cateva date „statistice”:

– Vremea a fost nemiapomenita, cald, senin, numai bine de hoinarit pe doua roti pe drumuri de tara si de cascat ochii pe dealuri. La intoarcere am avut parte chiar si de o tentativa de ninsoare, dar numai atat cat sa ne putem bucura ca primii fulgi ne-au prins impartind daruri.

– Am pornit spre Cuza-Voda, cu mic cu mare, in jur de 30 de biciclisti si doua masini pline cu daruri, toti incarcati cu voie buna.
Caravana de biciclisti” ne numea un trecator.

– In loc de 3 familii, am vizitat… 6. Pe parintele Daniel, preotul din satul Cuza-Voda, il intrebaseram de 3 familii. I-am zis noi apoi ca s-ar putea sa se fi strans bunuri pentru o a 4-a. El ne-a lasat numele a 5 familii, iar in drum spre a 5-a un biciclist a vazut o mama ai carei copii o intrebau daca vor trece si pe la ei „biciclistii”… asa ca s-au impartit pe din doua sacosele ce ramasesera si asa am ajuns la a 6-a familie…

– In prima casuta in care am intrat ne asteptau cei 8 copii ai familiei, care stateau aliniati, cuminti si zambitori, la intrarea uneia dintre cele doua camarute in care locuieste intreaga familie… In a doua familie ne-a impresionat frumusetea fetei de 20 de ani care nu se putea deplasa. Si prietenia ei cu al sau catelus neastamparat. Din a treia familie bunica celor 3 copii mai-mai ca nu ne mai lasa sa plecam… Intr-o alta familie erau fete care faceau naveta la iasi, la liceu, care din cauza ca luau bursa de merit nu mai primeau ajutorul social… Poate se va face o cheta de biciclete nefolosite ca sa nu mai plateasca naveta :).

 

Desi conditiile in care locuiau toate cele 6 familii depaseau tot ce ne imaginaseram noi, peste tot pe unde am intrat era cald si toti parintii erau senini si zambitori. De copii nici nu mai spun.

Doua „vorbe” vor ramane in amintire, alaturi de chipurile vesele:
– raspunsul unei mame la intrebarea „Cum va descurcati?”: zambind, bineinteles: „Ne descurcam, suntem obisnuiti”. Nu s-a plans…
– raspunsul unui copil istet foc, de vreo 3 anisori, cu „benghi boghet” in frunte de la o cazatura, care ne astepta in pridvorul casei sale, la intrebarea „Ce faci, mai?”:
„Stau.”
Ei, biciclistii din Iasi n-au stat si bine-au facut :).

Cu siguranta acei copii isi vor aminti zambind peste ani si ani ziua insorita din preajma Craciunului cand „Caravana de biciclisti” le-a adus jucarii.

Sa aveti parte de bucurie de sarbatori cu totii, cel putin atata cata am vazut noi duminica!
Craciun Fericit!

 

Galerii foto:

https://plus.google.com/photos/114029882164939734503/albums/5688227244014494497/5688227793432172802?banner=pwa