Actiune umanitara de Craciun

Sărbătorile de iarna ne aduc tuturor bucurie în suflet, este timpul din an cand lăsăm la o parte grijile si stresul, pentru a petrece alături de familie clipe frumoase, cand belșugul se revarsa pe mesele noastre. Dar pentru unii copii sărbătorile vin fără bucurie, căci Moș Crăciun le-a uitat adresa, ori locuiesc în sate prea îndepărtate, iar părinții abia dacă își permit sa le pună pe masa o farfurie cu mancare calda.

Ca in fiecare an, biciclistii organizeaza de Craciun o actiune umanitara, ducand daruri copiilor din familii nevoiase din sate de pe langa Iasi.

Dupa Ruseni, Tomești, Cuza Vodă, anul acesta ne-am oprit la Cornești, un sat foarte aproape de Iași, dar în care am văzut tare multe case modeste, copii sumar îmbrăcați, desi era tare frig, batrani muncindu-se sa taie lemne pentru foc, pe care nu avea probabil cine să-i ajute.

20141201_125359

La recomandarea preotului din sat, am mers la doua familii, M**** Ana, cu 9 copii si S***** Costica, în familia căruia cresc 6 copii. Am întrebat în sat unde locuiesc aceste familii, ca să cunoaștem și noi copiii. La prima casa, a familiei M****, am împărțit prichindeilor care ne-au întâmpinat, bomboane. Am avut ceva de mers pana la cealalta familie, S********, unde am găsit acasă doar 3 dintre copii, o fata , doi băieți și pe mama lor. Fiindca nu am veniti pregătiți, am găsit prin rucsac pentru ei doar o ciocolata, dar promitem ca vom merge cu fructe și dulciuri mai multe de Craciun.

P1030225
20141201_132404

Cand am ieșit din curtea acestei familii, am văzut ițindu-se în poarta casei de vis-a-vis o gasca de pusti: doua fetite de 8-9 ani, una dintre ele umblând în șosete (!) prin curte, și cei trei frați ne-au privit întâi cu bucurie, dar s-au rușinat și au fugit în casă, abia i-am convins sa iasă și schimbe câteva vorbe cu noi, căci părinții nu erau acasă. În familia G****** sunt 7 copii.

La aceste familii ne-am propus sa mergem cu alimente, jucarii, haine si ce mai putem aduna prin generozitatea colegilor de pedalat si prietenilor. Orice ajutor cat de modest este binevenit. Dacă cineva dorește sa doneze haine, jucarii ori rechizite, ne poate contacta prin e-mail – iasibike@yahoo.com sau la tel. 0754-627 687, preferabil seara. Suntem cu bicicleta si ne deplasam rapid oriunde in oras, daca e nevoie.

Joi, 11 decembrie, intre 19.00-21.00, vom fi prezenți la pizzeria Puffy din Podu Ros pentru a strânge fonduri pentru aceasta actiune umanitara sau pentru a primi eventuale ajutoare in obiecte.

Sambata dimineața la ora 9.30 mergem la Kaufland Nicolina pentru a face cumparaturi, urmand ca in jurul orei 10.30 sa plecăm cu bicicletele spre Cornesti. Probabil ca vor fi si una-doua masini, ca sa ne fie mai ușor sa ducem darurile.

Ne-am bucura sa va alaturati grupului nostru pe 13 decembrie data care, iata, pentru cativa copii din Cornesti, va fi o zi cu noroc.

Va asteptam cu mare drag si speranta ca vom aduce in ochii copiilor zambete si bucurie in prag de Sărbători.