Masa Critica iulie 2012

Masa Critica - august 2012
Masa Critica - august 2012
Masa Critica – iulie 2012

Cea mai frumoasa Masa Critica de pana acum! Inedita cu siguranta dar apreciata si de cei mai putin experimentati, care au facut asta seara cunostinta cu ‘tunelul lui Giany‘ .

De pe Toma Cozma am ajuns la Moara de Foc, la Gara, pe sos. Nationala, sensul giratoriu din P. Ros si, dupa ce am defilat pe la Palas, in Tg. Cucu cineva a avut ideea sa tragem o fuga pana la aeroport. E drept ca unii s-au pierdut pe drum dar, din cate stiu, asta se intampla la fiecare MC, niciodata numarul celor de la Agronomie nu se pastreaza pana la final, si eu abandonam la inceput pe la Casa Studentilor, cand mergeam cu Citizen si nu imi suradea sa urc din nou la Agronomie. De la aeroport, prin tunel am ajuns la digul de la Venetia, din fericire poarta era deschisa (cei care au fost la Roti pe Gheata stiu despre ce e vorba 😀 ), de aici am urcat pieptis spre stadion si, dupa ce am verificat ca avem mese rezervate in Andrada. am mers pe stradute intortocheate, prin curtea unei gradinite, am ajuns la Piata Chirila de unde am luat-o fiecare pe drumul care i s-a parut cel mai scurt spre Palas.
Felicitari celor care nu au abandonat si mai ales ne bucuram ca ‘familia’ s-a reintregit in cateva etape in Andrada si ca numarul biciclistelor care sunt alaturi de noi este din ce in ce mai mare!

Cateva poze de la Marian Barladeanu : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150974490488317.422256.754398316&type=1

4 thoughts on “Masa Critica iulie 2012

 1. Nu stiu cine-a „de-scris” mai sus. Reactia mea e de parere de rau pentru respectivul (masculinul presupune si femininul); practic, e o dovada (pe care-ar fi bine s’o ia’n seama ca atare) ca are niscaiva probleme cu discernamantul, pe motiv ca ceea ce unii vad alb, autorul textului analizat vede negru. Sau invers… (a se vedea pagina 67 a topic-ului „Critical Mass Iasi” de pe acelasi sit).
  Fara discutie, parerile si impresiile pot fi variate, in functie de experienta personala. Tocmai din acest motiv cred ca se cuvine sa atrag atentia cui va parcurge si aceste randuri ca, desi am participat la acelasi eveniment, am suficiente argumente cu care sa contest aprecierea initiala.
  E revoltator sa constat ca „unii s’au pierdut pe drum” in timp ce aceia nu au facut decat sa respecte regulile de circulatie si s’au straduit cat au putut sa aiba viteza de deplasare in acord cu a celor care au participat din dorinta de a se bucura in mijlocul unei mase mari de ciclisti, neavand nici muschii, nici determinarea si nici dotarea tehnica a celor care participa la concursuri.
  Si fiindca tupeul este mare din partea celui ce-a gasit de „cuviinta” sa lase posteritatii aprecierile sale asupra unui eveniment destul de banal, in acelasi spirit a tinut sa adreseze „felicitari celor care nu au abandonat”, incriminandu’i pe cei care au indraznit sa priveasca REALITATEA altfel.
  Indiferent daca e nativ acest spirit de dezinformare asupra situatiei de fapt, sau daca e doar exersat in conditii comparabile cu cele pe care le aveau pionierii comandanti de unitati inainte de 1990, tin sa exprim inca o data regretul ca persoana careia ma adresez in acest fel nu a avut curajul sa ne impartaseasca opinia acolo unde se cade, adica pe forum, unde toti suntem egali si nimeni (inafara de administratori, poate), nu „e MAI egal”!
  Totodata ma bucur pentru cei care au avut dispozitie si celelalte „ingrediente” necesare pentru a aprecia la final acea intalnire astfel incat sa existe si o DATA VIITOARE! :>

 2. Nu trebuie să privim doar alb sau negru … E clar că nu toți au veleități de jurnaliști sau talent de scriitor. Din păcate nu sunt mulți aceia care pot scrie pentru comunitatea de cicliști ieșeni (care s-a cristalizat în jurul IasiBike).
  Articolul de mai sus este doar unul scris cu entuziasm, fără intenția de a jigni sau supăra pe cineva. Este adevărat că nu toți pedalăm la fel sau cu aceleași tipuri de bicicletă, dar am observat că în general ne așteptăm unii pe alții.
  Acest traseu mi s-a părut neobișnuit de lung/dificil de abordat din punctul de vedere al unui începător/neantrenat/biciclist de ocazie.
  Pe viitor mi-ar place să folosim acest site ca să publicăm înainte de Masa Critică un traseu care să poată fi cunoscut din timp de cât mai mulți, să permită estimarea timpilor astfel încât chiar dacă întârzii să poți ajunge din urmă coloana și să fie amintite eventual regulile de circulație în coloană … nu mai suntem o mână de cicliști de mult …

 3. Viorele, vezi mai intai ce inseamna Masa Critica. Prin natura sa, e un eveniment neorganizat, fara lideri, fara reguli. Ramane sa decida fiecare cum se comporta. Nu are nimeni datoria sa se asigure ca toti cei prezenti sunt cat de cat in stare sa tina pasul (si, din cate am vazut eu, sa nu poti tine pasul la Masa Critica e deja hilar, cu exceptia copiilor care, in opinia mea, nu prea au ce cauta la Masa Critica atat timp cat mai vin si personaje puse pe trick-uri pe bicicleta sau sprinturi printre participanti).Sa arunci cu namol e usor, vad. Decat sa fi scris comentariul ala kilometric, fara sa aduci un plus lumii in care traiesti (pentru ca, intre noi fie vorba, n-a fost deloc o critica constructiva ceea ce ai prezentat tu), mai degraba realizai un articol serios si ni-l donai, daca tot ai valeitati de scriitor, in ideea ca altii mai novici invata din acel articol. Fiecare cu talentul si priceperea sa!

Comments are closed.