Tur de Iași 2014

afis_cmyk2modB2G

După ce anul trecut Iașul a fost ‘inundat’ de competiții de MTB – Golden Runner, My Race, Pe Roți Verzi, ca să le amintim doar pe cele din vară, anul acesta s-a lăsat o liniște totală în acest domeniu, după Roți pe Gheață nemaifiind anunțat nici un concurs. Ieșenii iubitori de competiții cicliste offroad au așteptat toată vara să se întreacă în cadrul unui concurs local de ciclism, dar singura posibilitate a rămas participarea la concursurile organizate în alte localități din țară.

Iată însă că vă putem anunța că peste puțin timp va avea loc și în Iași un concurs de Mountain Bike (MTB). Clubul de Ciclism si Ecologie IasiBike vă invită să participați la cea de-a șaptea ediție a maratonului Tur de Iași, sâmbătă, 11 octombrie 2014. Concursul se adresează tuturor categoriilor de cicliști, temerari încercați la Geiger ori doar amatori de o întrecere cu prietenii sau cu ei înșiși prin pădurea Bârnova, ale cărei care superbe culori de toamnă vor încânta cu siguranță spectatorii veniți să facă galerie echipei favorite sau poate să ‘studieze terenul’  pentru a participa la o ediție viitoare.

Concurenții sunt așteptați începând cu ora 09:00 să-și ridice pachetul de start. La ora 11:00 se va da startul pentru categoria Elite (traseul lung – 54km), iar la ora 11:10 pentru categoria Hobby (traseul scurt – 27km).

Traseul pornește din capătul satului Bârnova, de la bariera Bogonos, de unde continuă pe DAF Bogonos până la bariera de la intersecția cu DJ 247 Iași- Dobrovăț. De aici se face dreapta spre Dobrovăț pe asfalt și se parcurg 1.5 km, până la cantonul Vama (din dreptul intersecției cu forestierul Vama Roșu), unde se face dreapta, intrându-se în pădure. Se parcurg prin pădure cam 400 m pe poteca forestieră, apoi se coboară spre sud, intrând pe drumul forestier Știubeie. Se parcurge acest drum până la podețul care face joncțiunea cu poiana de sub satul Slobozia. Se urcă spre și apoi se coboară în forestierul Palanca Radar. Se urcă acest drum în direcția balonului meteo, apoi la intersecția spre Gara Bârnova se face dreapta, spre comuna Slobozia. Se ajunge la fântâna cu cumpănă de la capătul satului, de unde traseul intră din nou în pădure la dreapta și dupa cca 700m face brusc la stanga și coboară până în poiana cu lemne, unde face joncțiunea cu drumul forestier Bătrâneasa. Se parcurge acest drum până în dreptul satului Bârnova/Todirel și de acolo se coboară în pădure pe stânga, spre o poiană mare, cu o ravenă). Se traversează poiana și se intră înapoi în pădure, urmând coborârea finală spre bariera Bogonos.

Participanții vor primi în pachetul de start energizante, bonul pentru paste, numărul de concurs și de participare, tricou (cei care au achitat taxa pana pe 29 septembrie) sau cană personalizată, produse promoționale, iar cei care urcă pe podium vor primi premii în bani. Cronometrarea se va face cu chipuri.

La final se va acorda la tombola o bicicleta Kross, oferita de Bikes2Go

Tot prin tragere la sorți va fi oferit un voucher de cazare pentru 2 persoane la Hamak, pentru data de 10 octombrie.

Înscrieri se fac online până la data de 7 octombrie, data până la care trebuie achitată și taxa de înscriere de 50 lei. Cei care se înscriu în ziua concursului trebuie sa achite o taxa de 80 lei.

Vă așteptăm cu muzică și voie bună sâmbătă, 11 octombrie, începând cu ora 09:00 la bariera Bogonos, locul de start tradițional la concursurile de MTB organizate de clubul IasiBike.

Concursul este organizat de Clubul IasiBike in parteneriat cu CTE Turistor. Detalii: https://tdi.iasibike.ro.

2 thoughts on “Tur de Iași 2014

  1. Se vor putea achizitiona produse promotionale TDI / Iasi Bike ( tricou, cana..) la locul de start ?

  2. daca vor fi disponibile… si faceti o donatie :). nu putem vinde aceste produse

Comments are closed.